Samenvatting Junior - Independiente Santa Fe

Junior naar finale na rode kaarten-festival in Colombiaanse clash

30 november 2018
Junior uit Colombia heeft zich ten koste van Independiente Santa Fe geplaatst voor de finale van de Copa Sudamericana, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League.

Na een heetgebakerde return met maar liefst vier rode kaarten wees de ploeg uit Barranquilla de landgenoten uit Bogotá terug: 1-0. De zege was ruim voldoende na de 0-2 overwinning in de heenwedstrijd van drie weken geleden.

Gutiérrez blikvanger
Teófilo Gutiérrez was de grote blikvanger voor rust. De aanvoerder van Junior, die tijdens het eerste duel de score had geopend, tekende halverwege de eerste helft voor de enige treffer. Na een moeizame redding van de Sante Fe-keeper werd de bal opnieuw ingebracht, waarna Gutiérrez op de juiste plaats stond om hem met de borst binnen te werken.

Junior kreeg vijf minuten voor rust ook nog een strafschop na een overtreding op Gutiérrez, maar deze was niet besteed aan James Sánchez.

Het zou een van de laatste escapades van Gutiérrez zijn, voordat hij in de laatste minuut van de eerste helft rood zag voor een ogenschijnlijk onschuldige actie. Hoewel de aanvaller zich in een duel slechts breed leek te maken, besloot de scheidsrechter dat er een elleboog in het spel was.

Rode kaarten-festival
Het zou het begin zijn van een rode kaarten-festival in een snoeiharde tweede helft. Junior kwam na een uur met negen man te staan, nadat Gabriel Fuentes zijn tweede geel kreeg voor vasthouden.

Arley Rodríguez van Santa Fe kreeg even later eveneens zijn tweede gele prent, waarna ploeggenoot Diego Guastavino direct rood kreeg voorgeschoteld na een harde charge.

Junior treft in de finale Atlético Paranaense, dat in een Braziliaans onderonsje Fluminense met twee keer 2-0 uitschakelde. (FOX Sports)

Gerelateerd