Boca Juniors-fans
Boca Juniors-fans - © Pro Shots

Boca Juniors en River Plate in beroep tegen finale in Madrid

30 november 2018
Boca Juniors en River Plate gaan in beroep tegen de beslissing om de return van de Copa Libertadores-finale in Madrid te spelen. De Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL maakte donderdag bekend dat de tweede wedstrijd op 9 december in Estadio Santiago Bernabéu wordt gespeeld.

De voetbalbond ziet in Madrid de ideale locatie voor het verhitte duel tussen de Argentijnse aartsrivalen, maar beide clubs zijn het niet eens met die beslissing. Na de aanslag op de spelersbus wil Boca de return überhaupt niet spelen omdat de club van mening is dat het volgens de reglementen moet worden uitgeroepen tot winnaar.

Ook River Plate is het niet eens met de CONMEBOL en gaat in beroep tegen Madrid als locatie van de wedstrijd. Bovendien is de club het ook niet eens met de opgelegde straf van twee wedstrijden spelen zonder publiek en een geldboete van 400.000 euro.  

Return uitgesteld
Het tweede duel van de finale zou eigenlijk afgelopen zaterdag worden gespeeld, maar nadat de spelersbus van Boca Juniors werd aangevallen door hooligans van River Plate ging dat niet door. Meerdere spelers raakten gewond en de wedstrijd werd aanvankelijk uitgesteld naar zondag. Maar ook een dag later wilde Boca niet spelen, en dat standpunt lijkt de club voorlopig dus vast te houden. (FOX Sports

Gerelateerd