Titel kansloos bij verlies? Van Bronckhorst: "Wordt wel heel moeilijk"

Van Bronckhorst: "Duel met PSV bepalend voor seizoen"

30 november 2018
Giovanni van Bronckhorst beseft heel goed dat het resultaat van de krachtmeting met PSV bepalend wordt voor de rest van het seizoen van Feyenoord. "Het is niet zo dat we bij een nederlaag helemaal kansloos zijn voor de titel. Maar het wordt dan wel heel, heel moeilijk.''

Feyenoord staat nu dertien punten achter op PSV, maar kan het gat verkleinen tot zeven punten. Daarvoor moet het zondag winnen van de koploper van de Eredivisie en dan donderdag ook de inhaalwedstrijd tegen VVV-Venlo winnend afsluiten. "Onze ambitie is kampioen worden en prijzen pakken. De laatste jaren hebben we dat goed gedaan. We willen ook nu weer zo lang mogelijk meedoen om het kampioenschap en het liefste natuurlijk kampioen worden'', aldus Van Bronckhorst.

De trainer van Feyenoord ziet de topper tegen PSV dan ook als een cruciaal duel. "Zondag wordt bepalend voor hoe het verdere verloop van ons seizoen gaat worden. We moeten winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap, want we staan nu te ver achter. Als we winnen, maken we het gat kleiner. We zijn er dan nog niet, want daar is meer voor nodig. Maar het zou een eerste stap zijn.''

Geen stunt
Van Bronckhorst wil niet spreken van een stunt als zijn ploeg er als eerste in slaagt om PSV dit seizoen punten afhandig te maken. "Een stunt vind ik iets wat niemand verwacht, iets wat eigenlijk onmogelijk is. RKC dat in de beker wint bij PSV, dat is een stunt. Maar wij zijn Feyenoord. Als wij van PSV winnen, is dat geen stunt."

Gezien de stand op de ranglijst en de vorm van de Eindhovenaren snapt Van Bronckhorst dat PSV de favoriet is, maar tegelijkertijd weet hij ook dat er van alles kan gebeuren. "Ik snap wel dat mensen ons als underdog zien. Maar we weten allemaal wat hier in De Kuip kan gebeuren. Hopelijk kunnen wij er zondag een ouderwets Kuip-middagje van maken. Dat hangt af van wat wij op de mat leggen.'' (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 FC Twente 3 7 4
2 sc Heerenveen 2 6 4
3 Ajax 2 6 4
4 PSV 2 6 3
5 Vitesse 2 6 3
6 VVV-Venlo 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 Heracles Almelo 2 3 -2
10 FC Groningen 3 3 -3
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4