Clarence Seedorf en doelman André Onana
Clarence Seedorf en doelman André Onana - © ANP

Kameroen mag Afrika Cup niet meer organiseren

30 november 2018
De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft Kameroen de organisatie van de Afrika Cup van volgend jaar afgenomen. De bond besloot na een bestuursvergadering dat het toernooi niet in juni plaatsvindt in het land van de winnaar van de laatste Afrika Cup.

De CAF was al langer ontevreden over de staat van de stadions en de infrastructuur in het land. Kameroen was in grotere problemen gekomen bij de organisatie omdat de eindronde werd uitgebreid van 16 naar 24 landen.

Daarnaast waren er in drie van de vijf speelsteden de accommodaties niet in orde. De bond maakt zich bovendien zorgen over de veiligheid in het land.

Wat de gevolgen zijn voor de nationale ploeg van Kameroen is nog niet duidelijk. Als organiserend land was het team automatisch geplaatst. De ploeg van bondscoach Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert speelt wel kwalificatiewedstrijden.

De Afrika Cup van 2019 is de eerste die niet in januari maar in juni wordt georganiseerd. Marokko heeft laten weten klaar te zijn om Kameroen als gastland te vervangen. Het is het vierde eindtoernooi op rij waarbij de organisator tussentijds wordt vervangen. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd