River Plate-supporters
River Plate-supporters - © Pro Shots

Oneindige soap in Argentinië: River Plate weigert in Madrid te spelen

1 december 2018
River Plate wil niet naar Madrid voor de return in de finale van de Copa Libertadores. De Argentijnse club eist dat het beslissende duel met stadgenoot Boca Juniors 'gewoon' in eigen land wordt afgewerkt.

De return zou eigenlijk vorige week zaterdag gespeeld worden. De spelersbus van Boca Juniors werd op weg naar stadion El Monumental van River Plate echter met allerlei voorwerpen bekogeld. Heel wat voetballers in de bus raakten gewond of hadden last van het traangas waarmee werd gespoten.

De wedstrijd werd in eerste instantie met een dag uitgesteld, maar Boca Juniors weigerde ook om zondag te spelen. De club wil vanwege alle gebeurtenissen tot winnaar worden uitgeroepen door de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol.

Die bond wees deze week het stadion van Real Madrid aan als nieuwe locatie voor het beladen duel. Het is de bedoeling Boca Juniors en River Plate elkaar daar op 9 december treffen. Geen van beide clubs staat daar echter voor open.

​Reisafstand te groot voor de fans
Boca Juniors heeft inmiddels een gerenommeerd advocatenkantoor ingeschakeld om de eindzege op te eisen. River Plate vindt uitwijken naar Madrid helemaal niets vanwege de grote reisafstand voor de ruim 65.000 fans met een kaartje op zak.

Bovendien ligt de verantwoordelijkheid voor de rellen volgens River Plate niet bij de club, maar bij de autoriteiten. "We vinden het ook onbegrijpelijk dat de belangrijkste klassieker van Argentinië niet gewoon gespeeld kan worden in een land dat ook de G20-top huisvest", staat in een verklaring op de website. "We mogen met elkaar niet toestaan dat de 'Superclásico' door een handjevol relschoppers niet in ons land kan worden gespeeld."

Het eerste duel tussen de aartsrivalen was in 2-2 geëindigd. De kampioen van Zuid-Amerika doet later deze maand mee aan het WK voor clubs. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd