Justin Jackson
Justin Jackson - © Pro Shots

USA Update: Dubbelfeest in Los Angeles na knappe zeges Chargers en Lakers

3 december 2018
Los Angeles Chargers heeft op knappe wijze Pittsburgh Steelers verrast tijdens de kraker in de AFC. De bezoekers draaiden in de tweede helft een 23-7 achterstand om in een 30-33 overwinning.

Het was de eerste keer in de clubgeschiedenis van de Steelers dat ze thuis een voorsprong van zestien punten weggaven. De vorige 175 wedstrijden eindigden in 174 zeges en een gelijkspel.

Voor de koploper in de AFC North was het de tweede domper op rij na de nederlaag bij Denver Broncos van vorige week. De Chargers, de runner-up in de westelijke divisie, hebben nu acht van de laatste negen wedstrijden gewonnen.

De Chargers zetten de kroon op het werk in de laatste seconde van het duel. Bij een 30-30 stand mikte Michael Badgley een fieldgoal van 29 yards tussen de palen voor de winnende punten.

De kicker had voor de derde keer mogen aanleggen, nadat er overtredingen waren geconstateerd bij de eerste twee missers.

De comeback kreeg gestalte na rust, nadat Keenan Allen voor een touchdown had getekend. De wide receiver was in totaal goed voor veertien catches en overbrugde 148 yards. Justin Jackson en Desmond King zorgden in het vierde kwart voor de overige touchdowns.

James met LA Lakers richting de top
Los Angeles Lakers heeft de derde overwinning op rij geboekt in de NBA. De ploeg van superster LeBron James versloeg Phoenix Suns met 120-96 en klimt zo richting de top in de westelijke divisie.

Met veertien overwinningen tegenover negen nederlagen staan de Lakers nu op de vijfde plaats.

Kyle Kuzma maakte 23 punten, één meer dan James die ook nog eens acht assists leverde en in het vierde kwart rustig aan kant mocht blijven zitten. De 33-jarige Amerikaan, die in de zomer Cleveland Cavaliers verruilde voor de gevallen topclub uit LA, begint het spel van de Lakers steeds meer naar zijn hand te zetten.

“Ik heb 33 jaar in het oosten gewoond. Toen ik naar het westen verhuisde, veranderde alles, al is het tijdsverschil maar 3 uur”, zegt James. “Het duurde even om overal aan te wennen, maar het gaat nu steeds beter.”