De beker waar het in de Nations League om draait
De beker waar het in de Nations League om draait - © FOXSports.NL

Nederland treft Engeland in halve finale Nations League

3 december 2018
Nederland treft Engeland in de halve finales van de Nations League. In de andere halve eindstrijd staan Portugal en Zwitserland tegenover elkaar.

Het mini-toernooi wordt in Portugal gehouden. De wedstrijd wordt op donderdag 6 juni gespeeld in Guimarães. De winnaar plaatst zich voor de finale op zondag 9 juni, de verliezer mag om het brons strijden.

Oranje eindigde in de A-divisie van de Nations League als eerste in de groep met Frankrijk en Duitsland, de wereldkampioenen van respectievelijk 2018 en 2014. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman mag daarom met de andere drie groepswinnaars strijden om de eindzege in het nieuwe landentoernooi.

Weerzien
Koeman debuteerde in maart van dit jaar als bondscoach met een oefeninterland tegen Engeland. Oranje moest in Amsterdam met 1-0 buigen voor de ploeg van Gareth Southgate, door een doelpunt van Jesse Lingard. De Engelsen eindigden afgelopen zomer op het WK als vierde. Ze verloren in de halve finale na verlenging van Kroatië en moesten het in de wedstrijd om de derde plaats afleggen tegen België.

De winnaar van de Nations League verdient 6 miljoen euro, de verliezend finalist krijgt 4,5 miljoen. Het land dat als derde eindigt, wordt beloond met 3,5 miljoen euro. De nummer vier mag zich troosten met 2,5 miljoen. Plaatsing voor de finaleronde van de landencompetitie heeft de KNVB al 4,5 miljoen euro opgeleverd. (FOX Sports/ANP)

Memphis Depay en Kyle Walker | Pro Shots