Daniel Sprong
Daniel Sprong - © ANP

USA Update: Sprong van Penguins naar Ducks, Redskins raken opnieuw quarterback kwijt

4 december 2018
Daniel Sprong verkast van Pittsburgh Penguins naar Anaheim Ducks. De 21-jarige Amsterdammer werd geruild met Marcus Pettersson, die in omgekeerde richting vertrekt.

Sprong werd in 2015 door de Penguins opgepikt tijdens de draft. Mede door blessures speelde het aanvallende toptalent slechts 42 wedstrijden in drie seizoenen. Hij kwam tijdens de lopende jaargang zestien keer in actie en tekende voor vier assists.

De Ducks staan momenteel tweede in de Pacific Division met 33 punten uit 29 wedstrijden. Calgary Flames gaat aan de leiding met een punt meer na 27 duels.

Washington Redskins raakt tweede quarterback kwijt
Washington Redskins heeft opnieuw te kampen met tegenslag. De ploeg uit de hoofdstad verloor maandagnacht tijdens de 28-13 nederlaag bij Philadelphia Eagles zijn tweede quarterback in twee weken tijd. 

Colt McCoy, die pas voor de tweede keer dit seizoen een basisplaats had, brak zijn rechterkuitbeen tijdens het duel met de Super Bowl-winnaar. Eerste keus Alex Smith overkwam hetzelfde tegen Houston Texans medio november.

Naar verwachting neemt Mark Sanchez de honneurs waar tijdens de rest van het seizoen. De 32-jarige back-up werd een dag na de blessure van Smith aangetrokken.

De Redskins kwamen tegen de Eagles in het tweede kwart nog wel op een 7-10 voorsprong, maar zagen de thuisploeg vervolgens hard toeslaan. Met een touchdown van Jordan Matthews en twee fieldgoals gooiden ze in het laatste kwart de wedstrijd in het slot.

De twee ploegen delen nu de tweede plaats in de NFC East met zes zeges tegenover zes nederlagen. Dallas Cowboys gaat aan de leiding met 7-5.

Denver Nuggets stopt zegereeks Raptors
Denver Nuggets heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Toronto Raptors in de NBA. De basketballers uit Denver wonnen in Toronto met 106-103 en bezorgden de Raptors daarmee de vijfde nederlaag van dit seizoen. De ploeg uit Canada had de voorgaande acht duels gewonnen.

Nikola Jokic was de grote man bij de Nuggets met een 'triple-double'. De 23-jarige Serviër kwam tot 23 punten, 15 assists en 11 rebounds. Jokic maakte het verschil in de laatste 7 seconden, door drie vrije worpen te benutten.

Bij de thuisclub moest het vooral komen van Kawhi Leonard, die 27 punten bij elkaar gooide. Met twintig overwinningen is Toronto Raptors nog altijd de meest succesvolle club dit seizoen.