Nicolai Jørgensen (links) en Sofyan Amrabat
Nicolai Jørgensen (links) en Sofyan Amrabat - © Pro Shots

Kassa voor Nederlandse clubs na WK

4 december 2018
Hoewel Oranje ontbrak op het WK in Rusland, hebben Nederlandse clubs bij elkaar toch 3,4 miljoen euro gekregen voor het afstaan van hun spelers aan de deelnemende landen.

Feyenoord ontving het grootste deel, bijna 1 miljoen euro. De Rotterdamse club was met vijf internationals vertegenwoordigd op de mondiale eindronde: Brad Jones, Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat, Renato Tapia en Nicolai Jørgensen.

Ajax ontvangt 900.000 euro voor het afstaan van Nicolás Tagliafico, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg. PSV krijgt iets meer dan 800.000 euro, omdat het Santiago Arias, Hirving Lozano en Jóhann Berg Gudmundsson een paar weken moest missen.

ADO Den Haag (208.000 euro), sc Heerenveen, AZ (beide 200.000 euro), FC Utrecht (67.000 euro) en FC Twente (17.000 euro) krijgen ook een bescheiden bijdrage van de FIFA.

De wereldvoetbalbond verdeelde in totaal 183 miljoen euro over 416 clubs uit 63 verschillende landen. Manchester City ontving het hoogste bedrag, bijna 4,4 miljoen euro. De vergoeding is niet alleen gebaseerd op het aantal spelers dat een club moet afstaan, maar ook hoe lang ze actief waren op het WK. (ANP)

Vandaag op FOX Sports - 5 december

5 december 2018
Vandaag op FOX Sports - 5 december
In de eDivisie komt Poule B in actie tijdens speelronde 4. Daarnaast zie je onder meer Voetbalpraat en de heenwedstrijd in de finale van de Copa...

Gerelateerd