Serena Williams
Serena Williams - © ANP

Serena Williams maakt opwachting op Australian Open

5 december 2018
Serena Williams gaat bij de Australian Open op jacht naar haar 24ste grandslamtitel. De organisatie van het eerste grandslamtoernooi van het jaar heeft de komst van de Amerikaanse naar Melbourne bevestigd.

Een kleine twee jaar geleden won ze het toernooi voor de zevende keer. Williams versloeg toen in de finale haar zus Venus, ze was op dat moment acht weken zwanger. In september 2017 werd haar dochter Alexis Olympia geboren.

Na haar rentree bereikte Williams (37) de finales op Wimbledon en de US Open. Beide partijen verloor ze waardoor ze nog steeds één grandslamtitel minder achter haar naam heeft staan dan de Australische Margaret Court.

De finale in New York was haar laatste - veelbesproken - optreden. Haar nederlaag tegen de Japanse Naomi Osaka wordt vooral herinnerd door de woede-uitbarsting van Williams tegen umpire Carlos Ramos.

De rentree van Williams is gepland eind december bij een demonstratietoernooi in Abu Dhabi. Daarna reist ze naar Australië waar ze eerst met haar land deelneemt aan de Hopman Cup.

Onder de 102 vrouwen en 101 mannen die hun deelname hebben bevestigd is ook Andy Murray, de Schot die vijf keer de finale haalde maar de Australian Open nog nooit won. Een heupblessure hield hem grote delen van 2018 aan de kant.

Murray (31) maakt in Melbourne gebruikt van een beschermde status. Na zijn blessures is hij gezakt naar de 259e plaats op de wereldranglijst, maar in Melbourne geldt hij als nummer twee van de wereld. (FOX Sports/ANP)