Stefano Pinna
Stefano Pinna - © FOXSports.NL

eDivisie update: PSV en FC Groningen gaan door, NAC is uitgeschakeld

5 december 2018
PSV en FC Groningen hebben zich verzekerd van de knock out-fase. Stefano Pinna en Nick den Hamer wisten alle vier de wedstrijden te winnen waardoor zij, met nog één speelronde te gaan, niet meer achterhaald kunnen worden. Menno Bouhuijzen (NAC Breda) is uitgeschakeld nadat hij ook zijn vierde wedstrijd verloor.

PSV blijft ongeslagen aan kop

Pinna had veel moeite met Floris Jorna van sc Heerenveen. Toch trok de PSV'er aan het langste eind: 4-3. Jorna wist het Pinna lastig te maken nadat hij het eerste duel met 1-2 wist te winnen. In het terugduel moest de eSporter van Heerenveen toch zijn meerdere erkennen. In de laatste tien minuten ging Pinna er alsnog met de overwinning vandoor: 1-3.

PSV blijft daarmee aan kop met twaalf punten uit vier wedstrijden en verzekert zich van de volgende ronde. In een onderling duel mogen PSV en FC Groningen volgende speelronde gaan uitmaken wie er als nummers één en twee doorgaan.

FC Groningen wint nipt van Willem II

In de thuiswedstrijd was Den Hamer veel te sterk voor Viri Sital. Het duel ging met 4-1 naar de eSporter van FC Groningen. Sital toonde in de tweede wedstrijd veerkrachtig te zijn door met 2-0 te winnen maar dat bleek net niet genoeg (4-3). 

FC Groningen gaat daarmee naar de volgende ronde met twaalf punten uit vier wedstrijden en Den Hamer wordt gevolgd door Sital die zich kan opmaken voor de play-offs.

AZ haalt uit tegen NAC

Na de nederlaag tegen Melvin Boere is Menno Bouhuijzen uitgeschakeld in de eDivisie. In de eerste wedstrijd liep Boere uit naar een 4-0 voorsprong. NAC kwam dankzij twee doelpunten van Mikhail Rosheuvel nog terug tot 4-2. Ook in het tweede duel was Rosheuvel tweemaal trefzeker namens de Bredanaren maar dat was niet genoeg om de 9-4 nederlaag te voorkomen. (FOX Sports)