Tony Kok (bron: peczwolle.nl)
Tony Kok (bron: peczwolle.nl) - © FOXSports.NL

eDivisie update: PEC overtuigend naar volgende ronde, Vitesse uitgeschakeld

6 december 2018
Tony Kok heeft zich verzekerd van de volgende ronde. De eSporter van PEC Zwolle had geen kind aan Renzo Oemrawsingh (Fortuna Sittard): 7-1. Vitesse is na de nederlaag tegen Feyenoord definitief uitgeschakeld.

PEC foutloos naar volgende ronde

Tony Kok mag zich gaan opmaken voor de volgende ronde. De geboren Amsterdammer behaalde tegen Renzo Oemrawsingh de vierde overwinning op rij (7-1).

Het eerste duel tussen de eSporters was al snel beslist toen Kok in de eerst helft al op een 3-0 voorsprong kwam. Na de rust zorgde Oemrawsingh nog wel voor de aansluitingstreffer maar dat was niet genoeg. Ook de tweede wedstrijd begon Kok sterk. Net als het duel ervoor stond een 0-3 voorsprong op het scorebord voor de eSporter in dienst bij PEC. Daar kwam in de tweede helft nog één treffer bij: 0-4. 

Feyenoord schakelt Vitesse uit

Na de overwinning van Jimmy Donkers op Paskie Rokus (8-2), is Vitesse definitief uitgeschakeld in de eDivisie. Rokus wist geen enkel punt te behalen. Donkers was in zowel de heen- als terugwedstrijd met 4-1 te sterk voor de eSporter uit Arnhem.

Donkers staat na de overwinning op een gedeelde tweede plaats achter Kok. De eSporter van Feyenoord heeft een beter doelsaldo dan Bas Quist (Excelsior).

Excelsior boekt krappe overwinning 

Bas Quist heeft een belangrijke zege geboekt op concurrent Dani Visser (4-2). Beide duels eindigden in een 2-1 overwinning voor de Rotterdammers.

De eSporters bestrijken momenteel de derde en vierde plaats in groep C. Die twee plekken geven recht op deelname aan de play-offs. (FOX Sports)