Het shirt van Altobelli
Het shirt van Altobelli - © FOXSports.NL

De Haan wil reünie-wens Altobelli inwilligen: "Dat zou wat zijn!"

6 december 2018
Henk de Haan wordt overspoeld met berichtjes sinds de documentaire 'Het shirt van Altobelli' dinsdagavond op FOX Sports te zien was. De uitzending krijgt mogelijk nog een staartje, aldus RTV Noord.

In de documentaire blikt Henk de Haan terug op de duels die hij in 1983 met FC Groningen speelde tegen Atletico Madrid en Inter. Door zijn invalbeurt tegen de Madrilenen werd De Haan de eerste Groninger die Europees voetbal speelde met de FC.

Over twee duels was FC Groningen destijds verrassend te sterk voor Atletico Madrid. Thuis wonnen de Groningers met 2-0; in Italië was Inter met 5-1 te sterk. Maar De Haan hield een leuk souvenir over aan het avontuur. Hij ruilde z'n shirtje met Alessandro Altobelli, één van de meest trefzekere aanvallers die Italië ooit heeft gehad.

Reünie
Altobelli wil 35 jaar later een reünie organiseren tussen oud-spelers van FC Groningen en Inter Milan. "Dat zou geweldig zijn!", zegt De Haan meteen. Als dat haalbaar is, hoopt hij dat er ook iets mogelijk is in combinatie met beide eerste elftallen. "Een oefenwedstrijd tussen FC Groningen en Inter, vlak voordat het seizoen begint, in ons eigen stadion. En voor die wedstrijd nemen dan eerst de oudjes het tegen elkaar op. Dat zou wat wezen." (FOX Sports)