Sfeer Boca Juniors eerste finale
Sfeer Boca Juniors eerste finale - © FOXSports.NL

Boca verliest beroep over winnen Superclásico

7 december 2018
Boca Juniors krijgt definitief niet de Libertadores Cup toegewezen zonder de finale van het toernooi te spelen tegen River Plate.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft het verzoek van de Argentijnse club ook in beroep afgewezen. De uitspraak houdt in dat de twee aartsrivalen uit Buenos Aires zondag in Madrid om het Zuid-Amerikaanse kampioenschap spelen.

Boca wil tot winnaar worden uitgeroepen na de ernstige ongeregeldheden voorafgaand aan de uiteindelijk afgelaste return van de 'Superclásico' op zaterdag 24 november. Hooligans van River Plate bekogelden de spelersbus van Boca Juniors. Verschillende spelers raakten gewond.

Ook de dag daarna werd de finale afgelast, om nieuw geweld te voorkomen besloot de Conmebol de finale buiten Argentinië te laten spelen en koos voor Madrid. Ruim 2500 Spaanse agenten zijn zondag paraat om de wedstrijd zonder problemen te laten verlopen.

Het eerste duel tussen de aartsrivalen was in 2-2 geëindigd. De kampioen van Zuid-Amerika doet later deze maand mee aan het WK voor clubs. (FOX Sports/ANP)

River Plate - Boca Juniors zie je zondagavond om 20.00 uur live op FOX Sports 4.