Lev Vinken
Lev Vinken - © FOXSports.NL

Lev Vinken keert Ajax de rug toe en verkast naar Engeland

7 december 2018
Opvallend transfernieuws vanuit de eDivisie: Lev Vinken trekt per direct de deur achter zich dicht bij Ajax. De eSporter stapt over naar de Engelse eSports-organisatie Faze Clan.

Het moment van vertrekken is erg opmerkelijk, omdat de geboren Amsterdammer de volgende ronde door een eerste plek in Poule A van de eDivisie binnen handbereik heeft.

​Hagebeuk
​Het vertrek van Vinken wordt bij Ajax opgevuld door niet de minste naam: Dani Hagebeuk. De Ajacied is een gerenommeerd eSporter en zette vorig seizoen de eDivisie-titel op zijn naam door in een tweeluik PSV'er Ali Riza Aygün te verslaan.

Hagebeuk zal door het stuivertje wisselen geen punten voor WK-kwalificatie verdienen op de PlayStation. Hagebeuk kan wel beslag leggen op die punten zodra het Xbox-seizoen weer van start gaat.

​Sparta
​Afgelopen seizoen stond Vinken ook onder contract bij Ajax, maar speelde hij zijn Xbox-wedstrijden op huurbasis in het shirt van Sparta. Met de Rotterdamse ploeg eindigde hij dertiende, negen punten achter zijn opvolger Hagebeuk. (FOX Sports)