Carlos Tevez
Carlos Tevez - © FOXSports.NL

Boca Juniors stapt naar het CAS

8 december 2018
Boca Juniors voetbalt zondag in Madrid het tweede finaleduel om de Copa Libertadores tegen River Plate, maar de club uit Buenos Aires heeft ondertussen nog een beroep lopen bij sporttribunaal CAS.

Boca eiste de trofee op na de ernstige ongeregeldheden bij het stadion van River Plate voorafgaand aan het tweede duel, dat daardoor niet werd gespeeld. De bus van Boca werd onder meer bekogeld waarbij spelers gewond waren geraakt. Het eerste duel, in het stadion van Boca, was in 2-2 geëindigd.

Boca had de eis eerder bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol ingediend, maar vond vrijdag ook in beroep geen gehoor. "We hadden daarna tien dagen om naar het CAS te stappen en hebben dat meteen de eerste dag gedaan'', liet een official van Boca, die anoniem wenste te blijven, weten.

De twee aartsrivalen uit de Argentijnse hoofdstad treffen elkaar nu op neutrale grond, zondag in het stadion van Real Madrid. Volgens de official zal de zaak sowieso dienen bij het CAS, ongeacht de uitslag van het duel van zondag. (FOX Sports/ANP)

River Plate - Boca Juniors zie je zondagavond om 20.00 uur live op FOX Sports 4