Wiegman over loting: "Het is gewoon een zware groep"

Oranjeleeuwinnen op WK bij Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen

8 december 2018
De Nederlandse voetbalvrouwen nemen het komende zomer op het WK op tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen. Dat heeft de loting zaterdag uitgewezen.

Canada, nummer vijf van de wereld, is op papier de sterkste tegenstander in deze poule. Nederland staat zevende op de wereldranglijst. Nieuw-Zeeland (19) en Kameroen (46) maken groep E compleet.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman opent het WK op 11 juni met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in Le Havre. Daarna volgt op 15 juni een wedstrijd tegen Kameroen in Valenciennes. Nederland sluit de groepsfase op 20 juni in Reims af met de wedstrijd tegen Canada. 

Nederland, regerend Europees kampioen, is voor de tweede keer van de partij op een WK. Opvallend is dat Oranje vier jaar geleden ook in een poule met Canada en Nieuw-Zeeland zat. Oranje won van Nieuw-Zeeland (1-0), met dank aan een treffer van Lieke Martens. De wedstrijd tegen Canada eindigde in een gelijkspel (1-1). Nederland werd tijdens het vorige WK in de achtste finales uitgeschakeld door Japan, dat als tweede eindigde.

De nummers één en twee van de zes poules plaatsen zich voor de achtste finales, net als de beste vier nummers drie. (FOX Sports)