Samenvatting VVV-Venlo - FC Groningen

VVV en FC Groningen blijven steken op doelpuntloos gelijkspel

9 december 2018
VVV-Venlo heeft in eigen huis niet weten te winnen van FC Groningen. In stadion De Koel bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

De meest opvallende gebeurtenis van het duel vond vlak voor rust plaats. VVV-verdediger Jerold Promes werd met een rode kaart weggestuurd wegens een harde tackle op de Japanner Ritsu Doan. Na het raadplegen van de VAR besloot scheidsrechter Serdar Gözübüyük zijn beslissing terug te draaien en Promes alleen geel te geven.

Ook de laatste vier duels tussen de twee ploegen eindigden in een gelijkspel. De laatste vier keer dat VVV en FC Groningen elkaar troffen werd er in totaal slechts vier keer gescoord. In 2012 en 2013 werd het 0-0, in 2017 en begin 2018 bleef het bij 1-1. 

FC Groningen, dat moeizaam aan het seizoen begon, heeft aan de laatste vijf duels tien punten overgehouden. De Groningers gaan met het punt op doelsaldo over PEC Zwolle en FC Emmen heen en staat nu veertiende. VVV sluit het linkerrijtje af en heeft nu vijf keer gewonnen, vijf keer gelijkgespeeld en vijf keer verloren. (FOX Sports/ANP)