Samenvatting River Plate - Boca Juniors (korte versie)

River Plate wint slijtageslag in Superclásico en pakt Copa Libertadores

9 december 2018
River Plate is over twee finalewedstrijden de sterkste gebleken in de eindstrijd van de veelbesproken Copa Libertadores. In Estadio Santiago Bernabéu won River Plate na verlenging van aartsrivaal Boca Juniors: 3-1.

Deze uitslag was ruim voldoende na het 2-2 gelijkspel in de eerste finale in Buenos Aires.

Vlak voor rust maakte spits Dario Benedetto na een fraaie actie de openingstreffer namens Boca Juniors: 0-1. In de tweede helft zorgde Lucas Pratto, de spits aan de andere kant, na een mooie aanval voor de gelijkmaker. 

Bij een 1-1 stand gingen beide clubs op zoek naar de overwinning, maar grote kansen bleven uit. Zo stond er na negentig minuten spelen een gelijke stand op het scorebord. 

Beslist in de verlenging
In de tweede minuut van de verlenging moest Boca-middenvelder Wilmar Barrios er vanaf met twee keer geel en dus rood. Zodoende kwam er meer ruimte voor River Plate en daarvan werd uiteindelijk optimaal geprofiteerd.

Invaller Juan Quintero brak in de 109de minuut de ban voor River. De Colombiaan haalde verwoestend uit vanaf de rand van de zestien: 2-1.

In de laatste minuut kon invaller Gonzalo Martinez de 3-1 in een leeg doel schuiven, nadat keeper Esteban Andrada meeging bij een corner. River Plate kroont zich zo tot de winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. (FOX Sports)

Gerelateerd