Loek van Mil
Loek van Mil - © Pro Shots

Honkballer Van Mil aan beterende hand

11 december 2018
Loek van Mil, die sinds zaterdag met ernstig hoofdletsel in een Australisch ziekenhuis ligt na een ongeluk, is door de artsen van het Canberra Hospital stabiel verklaard.

Volgens de Nederlandse honkbalbond zijn de interne bloedingen gestopt en hebben de artsen bevestigd dat er geen operatie nodig is. "Het gaat elke dag iets beter met Loek en de artsen verwachten dat hij snel het ziekenhuis mag verlaten als deze ontwikkelingen zich voortzetten'', liet de KNBSB weten. "Hij kan inmiddels weer rechtop zitten, praten, lachen en zelfs weer wat grappen maken.''

Ernstig hoofdletsel
De werper van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits liep zaterdag ernstig hoofdletsel op bij een ongeluk dat volgens zijn club niets met honkbal te maken heeft. Van Mil was in Canberra om met Brisbane Bandits tegen Canberra Cavalry te spelen.

De 34-jarige Brabander staat onder contract bij de Nederlandse topclub Neptunus, die hij vorig jaar nog de landstitel bezorgde door uit te blinken in de Holland Series tegen Amsterdam. Van Mil honkbalt sinds 2016 in de wintermaanden echter ook in Australië. De 2,16 meter lange pitcher speelde eerder in de Verenigde Staten en Japan. Hij pakte twee jaar geleden met Oranje de Europese titel en is op de grote toernooien een vaste waarde in de selectie. (FOX Sports/ANP)