Dani Hagebeuk
Dani Hagebeuk - © Pro Shots

eDivisie update: Debutant FC Emmen samen met Ajax door in Poule A

11 december 2018
Luuk Jans heeft zich met Emmen weten te plaatsen voor de volgende ronde in de eDivisie. Dani Hagebeuk, die afgelopen week de vertrokken Lev Vinken verving bij Ajax, pakte de groepswinst.

Luuk Jans plaatst zich met FC Emmen voor knock-outs

Het debuutjaar van Luuk Jans in de eDivisie kent tot nu toe een uitstekend verloop. Hij heeft het goede spel van de afgelopen weken vast kunnen houden en daarmee een plaats in de knock-outfase afgedwongen. Zijn eerste wedstrijd won hij met 5-0 van Bryan Hessing van Heracles Almelo, een overtuigende zege tegen een gevestigde naam in de eDivisie. 

De terugwedstrijd ging met 2-1 naar Heracles, maar dat was voor Hessing niet genoeg om de wedstrijd namens de Almeloërs te winnen. De score over twee wedstrijden is 6-2 in het voordeel van FC Emmen. Waar Luuk Jans direct geplaatst is voor de knock-outfase, moet Bryan Hessing met Heracles nog een plek zien te bemachtigen via de play-offs.

Ajax sluit rumoerige week winnend af

Het was een chaotische week voor het eSports-team van Ajax. Lev Vinken vertrok per direct bij de Amsterdamse club waardoor Dani Hagebeuk het Playstation-seizoen namens Ajax mag afmaken. Dani liet zien hier geen problemen mee te hebben en trok met een totaalscore van 6-0 de wedstrijd tegen ADO Den Haag vrij eenvoudig naar zich toe. 

Daarmee sluit Ajax af als winnaar van Poule A. Voor Mitchel Denkers namens de Hagenaars zit het Playstation-seizoen erop. Hij is vijfde geworden en valt net buiten de boot. 

FC Utrecht bereikt play-offs

Een spannend duel tussen FC Utrecht en VVV-Venlo is op een remise uitgelopen. De eerste wedstrijd ging met 3-2 naar FC Utrecht, de return won Sandro Cooiman namens VVV met 2-1. Dat betekent een puntendeling voor de twee eSporters.

Danny Hazebroek heeft dankzij dit punt een plek in de play-offs afgedwongen, Cooiman was al uitgeschakeld namens de club uit Venlo. (FOX Sports)