KNVB
KNVB - © ANP

Eredivisie begint volgend seizoen eerder

11 december 2018
Het voetbalseizoen 2019/'20 begint vroeg in Nederland. De eerste competitieronde van de Eredivisie vindt plaats in het eerste weekend van augustus (2-4 augustus). Een week later, op vrijdag 9 augustus, trapt de Keuken Kampioen Divisie af. De strijd om de Johan Cruijff Schaal is op zondag 28 juli.

De KNVB en de clubs hebben om meerdere redenen besloten vroeg te starten. "Daardoor hebben we minder midweekse speelrondes nodig. Ook biedt een vroeger begin voordeel voor de ploegen die in de Europese voorrondes spelen. Deze ploegen zijn immers dan al eerder in het seizoen ingespeeld", liet KNVB-manager competitiezaken Jan Bluyssen weten.

"Ook moeten we rekening houden met het EK 2020. Natuurlijk realiseren wij ons goed dat deze begindata nog in de vakantieperiode vallen en dat dit vanuit supporterskant onwenselijk is, maar op basis van deze punten hebben we samen met de clubs toch besloten om vroeg te starten."

De finale om de KNVB-beker wordt op 19 april 2020 gespeeld. Het seizoen eindigt op 24 mei met de laatste play-offwedstrijden. (ANP)