Hirving Lozano
Hirving Lozano - © Pro Shots

Lozano genomineerd voor beste speler Noord- en Midden-Amerika

11 december 2018
Hirving Lozano maakt net als in 2016 en 2017 kans om uit geroepen te worden tot beste speler van het jaar van voetballers afkomstig uit Noord- en Midden-Amerika. De aanvaller van PSV staat op de lijst met tien genomineerden van de CONCACAF, de voetbalfederatie voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Lozano eindigde de voorgaande twee jaren als tweede. In 2016 moest hij als speler van het Mexicaanse Pachuca Bryan Ruiz (oud-speler van onder meer FC Twente en PSV) voor laten gaan. Vorig jaar werd doelman Keylor Navas van Real Madrid uitgeroepen als beste speler van de CONCACAF.

Op het wereldkampioenschap in juni maakte Lozano het enige doelpunt voor Mexico in de groepswedstrijd tegen Duitsland. Met PSV behaalde de buitenspeler afgelopen seizoen de landstitel.

Naast Lozano is ook Navas nu weer genomineerd. De acht andere kanshebbers zijn Roman Rubilio Castillo, Alan Pulido, Carlos Vela, Hector Herrera, Jonathan Osorio, Kemar Lawrence, Sebastian Giovinco en Yendrick Ruiz. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd