Viri Sital
Viri Sital - © FOXSports.NL

eDivisie update: AZ en Willem II bereiken play-offs dankzij remise

12 december 2018
Melvin Boere van AZ en Viri Sital namens Willem II hebben een punt overgehouden aan het duel in de laatste speelronde van Poule B. Genoeg voor beide mannen om zich te plaatsen voor de play-offs van de eDivisie.

De eerste wedstrijd ging met 1-0 naar de Tilburgers, het tweede duel ging met dezelfde cijfers naar de club uit Alkmaar. Volgende week gaan beide eSporters een plek bij de knock-outs proberen te bemachtigen via de play-offs.

PSV wint groep na winst op FC Groningen
Voor Stefano Pinna (PSV) en Nick Den Hamer (FC Groningen) ging het duel om de groepswinst. De eSporters konden vrijuit spelen omdat ze zich al hadden geplaatst voor de knock-outfase.

Pinna, regerend wereldkampioen op de Playstation, heeft namens PSV aan het langste eind getrokken. Met een totaalscore van 6-1 won hij van zijn directe concurrent en pakte hiermee de groepswinst. FC Groningen is tweede geworden in poule B en kan zich opmaken voor de volgende ronde.

sc Heerenveen uitgeschakeld ondanks overwinning
Floris Jorna heeft namens de Friezen de laatste wedstrijd gewonnen van Menno Bouhuijzen (NAC Breda). Daarmee heeft Heerenveen er alles aan gedaan om nog een plek in de play-offs te bemachtigen. Jorna won twee maal met 3-1 en zo zette hij Bouhuijzen met een totaalscore van 6-2 opzij.

Helaas voor de Friezen pakte AZ een punt waardoor het de Alkmaarders een ticket voor de play-offs afdwongen. Voor zowel sc Heerenveen als NAC Breda zit het Playstation-seizoen in de eDivisie erop. (FOX Sports)