Ajax baalt na tegengoal
Ajax baalt na tegengoal - © Pro Shots

Ajax tast net naast groepswinst na knotsgek gelijkspel

12 december 2018
Ajax heeft na een bizarre tweede helft vlak voor tijd de groepswinst uit handen gegeven. Waar de Amsterdammers acht minuten voor het einde nog 2-1 leidden, was het na een 3-3 gelijkspel Bayern München dat eerste eindigde.

Beide ploegen begonnen voortvarend aan het duel, met grote kansen voor onder meer Serge Gnabry en Donny van de Beek. De middenvelder van Ajax kon met zijn linker echter niet genoeg kracht achter de bal krijgen.

Lewandowski
Nadat Gnabry in het vervolg een handjevol kansen kreeg, stak hij na een klein kwartier de goed vrijgelopen Robert Lewandowski weg. De koelbloedige Pool twijfelde niet en rondde geplaatst af: 0-1.

In een eerste helft waarin Bayern licht de overhand had, was er wederom een enorme kans voor Lewandowski, die met zijn openingstreffer de huidige topscorer van de Champions League werd. Dit keer redde Onana van heel dichtbij, waarbij de bal tegen het hoofd van de Kameroener werd geschoten.

​Tadic
​In een spectaculaire, bij vlagen harde tweede helft kwam Ajax na een wervelende aanval in de 61ste minuut op gelijke hoogte. Een aanval over vier schijven werd op aangeven van Van de Beek door Dusan Tadic afgerond: 1-1.

Toen Maximilian Wöber zes minuten later na een onnodige overtreding mocht vertrekken, leek groepswinst voor Ajax een hels karwei te worden. Toen was daar in de 75ste minuut Thomas Müller, die eveneens mocht vertrekken. De Duitser bezorgde Nicolás Tagliafico met een karatekick een hoofdwond.

Na een tackle van Jérôme Boateng op Kasper Dolberg, leek Tadic Ajax vanaf de stip de groepswinst te bezorgen. Nadat ook Lewandowski van elf meter, en Kingsley Coman raak schoten, was de tegentreffer van Tagliafico niet genoeg groepswinst veilig te stellen. (FOX Sports)