Samenvatting Sporting Portugal - Vorskla Poltava

Keizer wint ook vijfde duel met Sporting

13 december 2018
Marcel Keizer heeft ook zijn vijfde wedstrijd als trainer van Sporting Portugal gewonnen. Voor eigen publiek werd Vorskla Poltava uit Oekraïne verslagen (3-0).

Fredy Montero en Miguel Luís scoorden voor de ploeg van Keizer in de laatste groepswedstrijd van de Europa League. Ardin Dallku passeerde zijn eigen doelman. Bas Dost maakte geen deel uit van de selectie van zijn Portugese werkgever.

De ploeg van de oud-trainer van Ajax was al zeker van een plaats bij de laatste 32 clubs in de Europa League. Sporting Portugal eindigde als tweede in de poule, achter Arsenal dat Qarabag FK de baas bleef (1-0).

Trainer Erwin Koeman zal jaloers naar de resultaten van Keizer bij Sporting Portugal kijken. Hij verloor met Fenerbahçe ook de uitwedstrijd tegen Spartak Trnava (1-0) in de Europa League. Fenerbahçe was net als Dinamo Zagreb al zeker van een plaats in de volgende ronde. De nederlaag voorspelt echter niet veel goeds voor de nabije toekomst van de gevallen Turkse topclub, die in eigen land is afgezakt naar de voorlaatste plaats van de ranglijst. (FOX Sports/ANP)