Derde ronde van de TOTO KNVB Beker LIVE op FOX Sports

Derde ronde: De TOTO KNVB Beker-duels in cijfers

20 december 2018
Vandaag de laatste wedstrijden van de achtste finales van de TOTO KNVB Beker met Feyenoord - FC Utrecht en Kozakken Boys - Vitesse. FOX Sports kijkt vooruit aan de hand van een aantal leuke én nuttige feitjes.

Kozakken Boys - Vitesse, donderdag om 18.30 uur op FOX Sports 2

Kozakken Boys en Vitesse ontmoeten elkaar voor de eerste keer in de TOTO KNVB Beker. In de Tweede Divisie nam Kozakken Boys het wel op tegen Jong Vitesse, dat met 0-1 te sterk was voor de ploeg uit Werkendam.

Kozakken Boys versloeg in de vorige ronde Almere City uit de Keuken Kampioen Divisie met 2-1.

Vitesse ging door in elf van zijn laatste twaalf bekerduels met amateurclubs. De enige uitzondering was vorig seizoen, toen de bekerhouder in de eerste ronde werd uitgeschakeld door AVV Swift (vijfde niveau) na penalty's. 

Swift viert de megastunt tegen Vitesse | Pro Shots

Feyenoord - FC Utrecht, donderdag om 20.45 uur op FOX (kanaal 11 of 14) en FOX Sports 1

Feyenoord en FC Utrecht speelden onder meer tegen elkaar in de bekerfinale van 2003. Utrecht pakte in De Kuip zijn tweede van in totaal drie bekers door een 4-1 zege, met goals van Igor Gluscevic (twee), Jean-Paul de Jong en Dirk Kuijt. Kuijt vertrok naar Feyenoord na dat seizoen. 

FC Utrecht wint de beker in 2003 | Pro Shots

Dertien jaar later won Kuijt als aanvoerder van Feyenoord de beker in een finale tegen Utrecht (2-1).

Feyenoord wint de beker in 2016 | Pro Shots

Eerder dit seizoen won Feyenoord met 1-0 van FC Utrecht in De Kuip (goal Robin van Persie). Het was het eerste duel van FC Utrecht onder leiding van Dick Advocaat. (FOX Sports)