Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens laat Fed Cup opnieuw schieten voor eigen carrière

14 december 2018
Kiki Bertens laat begin 2019 de Fed Cup-ontmoeting met Canada (9 en 10 februari in Den Bosch) aan zich voorbijgaan. De nummer 9 van de wereld heeft captain Paul Haarhuis laten weten dat ze zich op haar eigen loopbaan wil richten.

Half februari speelt Bertens vermoedelijk de WTA-toernooien van Doha en Dubai, twee belangrijke toernooien op hardcourt voor de beste tennissters ter wereld.

In 2017 maakte Bertens, tegen Slowakije, voor het laatst haar opwachting in het landentoernooi. Dit jaar moest Haarhuis het al zonder zijn kopvrouw stellen in de verloren uitwedstrijden tegen de Verenigde Staten (3-1) en Australië (4-1).

Absentie Bertens
"Voor de toekomst maak ik me geen zorgen over de aanwezigheid van Bertens", zei Haarhuis vrijdag tijdens de NK in Alphen aan den Rijn. "Bij de volgende ontmoeting nodig ik haar gewoon weer uit. Pas als ze vijf jaar lang zegt dat het haar niet uitkomt, ga ik me echt druk maken."

Ruim drie maanden geleden sprak Haarhuis tijdens de US Open met Bertens. ,,Ze zei toen dat ze haar keuze pas in december zou maken. Vorige week hebben we gesproken en heeft ze het kenbaar gemaakt. Of de ondergrond (gravel) nog een rol heeft gespeeld? Nee, ze gaf in september zélf aan dat ze tegen Canada voor gravel zou kiezen."

Bij absentie van Bertens bestaat de voorlopige selectie uit Arantxa Rus, Demi Schuurs, Lesley Kerkhove, Richèl Hogenkamp en Bibiane Schoofs. Van het drietal Kerkhove/Hogenkamp/Schoofs laat Haarhuis nog één speelster afvallen. Oranje komt uit in Wereldgroep II.

Davis Cup 
Haarhuis heeft voor de Davis Cup gekozen voor de tennissers Robin Haase, Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop definitief geselecteerd voor het treffen in de Daviscup met Tsjechië. Van het trio Thiemo de Bakker, Scott Griekspoor en Tallon Griekspoor kiest hij half januari nog twee spelers die het gezelschap van vijf compleet maken. Die keuze laat hij afhangen van de vorm van de drie tennissers.

Op 1 en 2 februari van volgend jaar probeert het Nederlands team in Ostrava een plek te veroveren in de Daviscup Finals, het finaletoernooi dat volgend jaar in Madrid voor het eerst plaatsvindt. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd