Carson Wentz
Carson Wentz - © ANP

USA Update: Déjà vu Philadelphia Eagles, peptalk Kobe Bryant voor Cleveland Browns

15 december 2018
De geschiedenis lijkt zich te herhalen voor Super Bowl-winnaar Philadelphia Eagles. Quarterback Carson Wentz heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld, waardoor back-up Nick Foles opnieuw de honneurs moet waarnemen.

Wentz kampt met een stressfractuur in zijn rug. De 25-jarige spelverdeler hoeft niet onder het mes, maar moet rekening houden met een herstelperiode van drie maanden.

Hoewel hij vooralsnog geregistreerd staat als ‘twijfelachtig’ voor de wedstrijd van zondag tegen Los Angeles Rams, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij daadwerkelijk kan spelen. Foles zou zodoende terugkeren in de basis bij de regerend kampioen.

Vorig seizoen raakte Wentz geblesseerd tijdens het duel met de Rams, waardoor Foles zijn opwachting mocht maken. De 29-jarige back-up loodste de ploeg prompt naar de Super Bowl, waarin New England Patriots met 41-33 werd verslagen.

Foles speelde een heldenrol en werd uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) van de seizoensfinale. Hij kwam eveneens in actie tijdens de eerste twee wedstrijden van het huidige seizoen, waarna de herstelde Wentz zijn basisplek terugkreeg.

De Eagles zijn bezig aan een wisselvallig seizoen met zes zeges tegenover zeven nederlagen. Het team uit Philadelphia staat daarmee op de gedeelde tweede plaats in de NFC East achter koploper Dallas Cowboys (8-5).

Kobe Bryant op bezoek bij de Browns
Cleveland Browns, de slechtste ploeg in 2016 en 2017 (één overwinning in 32 wedstrijden), kreeg vrijdag een steuntje in de rug uit onverwachte hoek.

Voormalig basketballer Kobe Bryant gaf de Browns een peptalk tijdens de teammeeting in aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen Denver Broncos.

De superster van de Los Angeles Lakers sprak over zijn eigen motivatie en zijn veelbesproken Mamba Mentality, waarbij je altijd probeert de beste versie van jezelf te zijn.

De Bowns zijn dit seizoen in ieder geval een betere versie van zichzelf dan de laatste twee jaren. De ploeg staat derde in de AFC North met vijf overwinningen, zeven nederlagen en een gelijkspel. (FOX Sports)

Gerelateerd