Nick Foles
Nick Foles - © ANP

USA Update: Party like it's februari: Foles leidt Eagles langs Rams

17 december 2018
Nick Foles heeft zondag opnieuw laten zien waarom hij de beste back-up in de NFL is. De reserve-quarterback van Philadelphia Eagles leidde de regerend kampioen langs topfavoriet Los Angeles Rams: 30-23.

Foles gooide geen touchdowns, maar deed met 270 yards genoeg voor de overwinning. Runningbacks Wendell Smallwood (twee touchdowns) en Josh Adams (één touchdown) deden het werk over de grond voor de Eagles. Todd Gurley had aan de zijde van LA ook twee touchdowns.

 

Super Bowl

De goede prestatie van de ploeg uit Pennsylvania is een flashback van vorig seizoen, toen Foles de ploeg eigenhandig naar de Super Bowl leidde. De spelverdeler krijgt nu opnieuw speelminuten wegens een blessure van eerste quarterback Carson Wentz.

Wentz kampt met een stressfractuur in zijn rug. De 25-jarige quarterback hoeft niet onder het mes, maar moet rekening houden met een herstelperiode van drie maanden.

Foles speelde een heldenrol en werd uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) van de gewonnen Super Bowl. Hij kwam eveneens in actie tijdens de eerste twee wedstrijden van het huidige seizoen, waarna de herstelde Wentz zijn basisplek terugkreeg.

Laatste strohalm

De overwinning kon niet op een beter moment komen. Met een balans van zeven gewonnen en zeven verloren wedstrijden hebben de Iggles nog een kans op het halen van de play-offs. In de divisie moeten de Eagles rivaal Dallas Cowboys (8-6) voor zich dulden. Ook is er nog kans op het naseizoen via een wild-card.

Voor de Rams had de verliesbeurt geen verregaande gevolgen: de ploeg uit Los Angeles is al geplaatst voor de play-offs.

Nuggets verslaan Raptors

Het duel tussen Denver Nuggets en Toronto Raptors, de koplopers in de basketbalcompetitie NBA, is in het voordeel geëindigd van de best presterende ploeg in de Western Conference. De Nuggets wonnen met 95-86, met Nikola Jokic als topschutter met 26 punten. Jamal Murray besliste het duel met 15 van zijn 19 punten in het laatste kwart. Toronto is de koploper in de Eastern Conference.

Voor de Canadese ploeg was Kawhi Leonard met 29 punten de meest productieve speler. Beide teams hadden veel geblesseerden, bij de Raptors waren er zelfs maar tien man beschikbaar voor het topduel.

Onder anderen de guards Kyle Lowry en Fred VanVleet ontbraken wegens blessures. Denver knokte zich in het derde kwart terug van een ruime achterstand en maakte in het laatste kwart de eerste 12 punten om met 80-72 opeens riant te leiden. Toronto kwam nog dichtbij (86-83) maar de zege was voor de Nuggets. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd