Ryan Babel
Ryan Babel - © Pro Shots

Geen akkoord tussen Babel en Besiktas over nieuw contract

18 december 2018
De kans is groot dat Ryan Babel aan zijn laatste seizoen bezig is voor Besiktas. De Nederlandse aanvaller heeft geen overeenstemming kunnen bereiken met Besiktas over een nieuw contract.

Het huidige contract van Babel loopt tot 30 juni 2019. Eind november heeft de Turkse topclub de zaakwaarnemer van Babel, Winnie Haatrecht, benaderd in de hoop op een nieuwe verbintenis. De gesprekken hebben uiteindelijk geen resultaat opgeleverd. Dat betekent dat de kans groot is dat de 54-voudig Oranje-international gaat vertrekken bij Besiktas.

"We zijn er niet uitgekomen, dus in principe blijft Ryan tot 30 juni bij Besiktas onder zijn huidige contract, tenzij er nog een konijn uit de hoge hoed wordt getoverd", aldus Haatrecht in gesprek met Voetbal International.

Volgens de zaakwaarnemer zijn er meerdere clubs geïnteresseerd in de 31-jarige Amsterdammer. Zijn goede prestaties van de afgelopen periode, waaronder bij Oranje, zijn bij meerdere clubs opgevallen. "Zijn enige doel is plaatsing voor het EK met Oranje en zelf aanwezig zijn op dat EK", geeft Haatrecht aan.

Babel, die bezig is aan zijn tweede jaar bij Besiktas, maakte dit seizoen zes doelpunten in achttien officiële duels voor de club uit Istanboel. (FOX Sports)