Jordy Clasie
Jordy Clasie - © Pro Shots

Clasie snel weer terug bij Feyenoord

18 december 2018
Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord verwacht dat hij in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht, donderdag in De Kuip, weer kan beschikken over Jordy Clasie.

De reserve-aanvoerder viel afgelopen zondag in de verloren thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-2) na de eerste helft uit met een blessure. Daarvan is hij inmiddels vrijwel hersteld. "Met Jordy gaat het goed, hij heeft een binnenprogramma afgewerkt", liet Van Bronckhorst weten.

Aanvaller Robin van Persie kwam tegen Fortuna als invaller een klein half uur in actie. Van Bronckhorst verwacht dat hij tegen FC Utrecht langer een beroep op hem kan doen. "Robin heeft deze week gewoon kunnen trainen."

Jens Toornstra heeft de groepstraining hervat. Hij bleef tegen Fortuna geblesseerd aan de kant. Het is nog een kwestie van afwachten of hij tegen FC Utrecht weer inzetbaar is.

Aanvaller Nicolai Jørgensen, die twee weken geleden tegen PSV (2-1) uitviel met een hamstringblessure, is op de weg terug. Van Bronckhorst weet nog niet wanneer de Deen weer beschikbaar zal zijn. (ANP)

​Feyenoord - FC Utrecht, donderdag om 20.45 uur op FOX Sports 1 en FOX