Samenvatting Fortuna Sittard - SC Cambuur

Fortuna bereikt kwartfinales na turbulente slotfase tegen Cambuur

19 december 2018
Fortuna Sittard heeft de indrukwekkende competitiezege afgelopen zondag bij Feyenoord (0-2) een positief vervolg gegeven in de TOTO KNVB Beker. De nummer tien in de Eredivisie won in de achtste finales met 2-1 van SC Cambuur, de nummer twaalf van de Keuken Kampion Divisie.

Fortuna Sittard leidde bij de rust met 1-0. Daarmee deed de thuisploeg zichzelf nogal tekort. De Limburgers hadden een flink overwicht, maar waren in de afronding niet scherp genoeg. Mark Diemers miste na een kwartier de grootste kans. Vijf minuten later was het alsnog raak. Lisandro Semedo haalde van afstand doeltreffend uit.

Na de pauze bleef Fortuna de gevaarlijkste ploeg. De tweede treffer bleef echter lang uit. De Amerikaanse spits Andrija Novakovich was in de 64ste minuut heel dichtbij. Na een sterke solo schoot hij de bal net naast. In de tachtigste minuut besliste Lazaros Lamprou het duel met een fraaie kopbal: 2-0.

Doelman Aykut Özer van Fortuna kreeg in de 84ste minuut rood voor een harde charge. Reservedoelman Alexei Koselev moest daarna nog wel een trefzekere kopbal van Karim Rossi toestaan: 2-1. (FOX Sports/ANP)