Samenvatting Roda JC - Ajax

Worstelend Ajax pas na strafschoppen langs stug Roda

19 december 2018
Een worstelend Ajax heeft zich pas na strafschoppen weten te ontdoen van Roda JC. André Onana was belangrijk voor de Amsterdammers, de doelman kwam er vlak voor de penaltyserie in en stopte de strafschop van Mitchel Paulissen.

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar werd in de dertiende minuut in het strafschopgebied neergelegd. Serdar Gözübüyük kende geen twijfel en legde de bal op de stip. Dusan Tadic benutte de penalty feilloos: 0-1.

Tien minuten voor rust was het aan de andere kant ook raak, nadat doelman Kostas Lamprou de doorgebroken Engels neerhaalde. Mitchel Paulissen faalde eveneens niet vanaf elf meter: 1-1.

In de tweede helft en in de verlenging kwam Ajax wel tot kansen, maar wist deze niet te benutten. In de tegenaanval bleef Roda ook nog gevaarlijk.

Strafschoppenserie

Uiteindelijk was het Ajax dat na strafschoppen aan het langste eind trok. André Onana kwam in de 118e minuut in de ploeg en was uiterst belangrijk in de penaltyserie. 

De doelman zag Engels de eerste strafschop over schieten. Daarna stopte Onana de penalty van Paulissen, die in de eerste helft dus wel het net vond. Voor Ajax miste alleen Matthijs de Ligt, die net als Onana ook als invaller in het veld kwam. Daley Blind velde het vonnis over Roda JC door de beslissende strafschop raak te schieten. (FOX Sports)