Nederlands elftal
Nederlands elftal - © Pro Shots

Oranje sluit 2018 af als nummer veertien op wereldranglijst

20 december 2018
Het Nederlands elftal sluit het jaar, waarin het de finales van de Nations League haalde, af als de (gedeelde) nummer veertien van de wereldranglijst.

Op de laatste FIFA-ranking van het jaar topt België de lijst met 1727 punten, op een puntje gevolgd door Frankrijk (1726). Brazilië (1676) is de nummer drie. Nederland vergaarde 1560 punten en deelt met Zweden de veertiende plek.

Oranje is weer terug op de positie waar het eindigde in 2015. Een jaar eerder (na de derde plaats op het WK) eindigde Nederland als nummer vijf van de wereld.

Oranje begon dit jaar als nummer twintig en onder leiding van bondscoach Ronald Koeman werd de stijgende lijn ingezet. Ondanks de afwezigheid bij het WK wist Nederland toch een goede indruk te maken in 2018. Oranje bleef Frankrijk en Duitsland voor in de groepsfase van de Nations League.

Wereldkampioen Frankrijk verzamelde de meeste punten dit jaar, terwijl het aan 2018 begon als nummer negen van de wereld. De Belgen stonden vijfde en kenden het meest succesvolle jaar uit hun voetbalgeschiedenis met WK-brons. (ANP)

Gerelateerd