Samenvatting Kozakken Boys - Vitesse

Vitesse wurmt zich in blessuretijd pas voorbij amateurs Kozakken Boys

20 december 2018
Martin Ødegaard heeft Vitesse in blessuretijd behoed voor een verlenging tegen de amateurs van Kozakken Boys. Op Sportpark De Zwaaier won de club uit Arnhem nipt met 1-2.

Vitesse nam al binnen een kwartier de leiding door een knappe goal van middenvelder Matus Bero: 0-1. Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Leonid Slutskiy, maar Vitesse vergat door te drukken.

Na een uur spelen kwam de thuisploeg uit het niets op gelijke hoogte. Quentin Jakoba kopt uit een vrije trap de 1-1 binnen. Een nieuwe stunt van Kozakken Boys kwam daardoor in zicht. Vorig seizoen liet de club uit Arnhem zich al in de eerste ronde uitschakelen door de Amsterdamse amateurs van AVV Swift.

Vitesse deed er in het restant van de wedstrijd alles aan om een halfuur extra tijd te voorkomen. De kansen waren schaars en dus leek het bekerduel op een verlenging uit te draaien. 

In de tweede minuut van de blessuretijd was het Ødegaard die bij Vitesse voor de verlossende 1-2 zorgde. De linkspoot schoot vanaf de rand van de zestien hard raak en voorkwam twee keer een kwartier extra tijd.

Feyenoord en FC Utrecht spelen donderdagavond nog de laatste achtste finales van het bekertoernooi. Vaststaat al dat er zeven Eredivisie-clubs in de kwartfinales gaan spelen. FC Twente is de enige kwartfinalist die niet op het hoogste niveau uitkomt. (FOX Sports)