Samenvatting Feyenoord - FC Utrecht

Feyenoord revancheert zich met sterk bekeroptreden tegen FC Utrecht

20 december 2018
Feyenoord heeft zonder al te veel problemen de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Rotterdammers lieten FC Utrecht in leven door niet meer dan één keer te scoren. In De Kuip bleef het bij 1-0 voor het team van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord speelde een sterke eerste helft en kreeg veel mogelijkheden om te scoren. Robin van Persie, die weer eens in de basis begon, raakte in het begin van het duel uit een vrije trap de lat boven Utrecht-doelman David Jensen.

Een sterk spelende Sam Larsson zorgde in de 27ste minuut voor de doorbraak. De Zweedse buitenspeler zette Tonny Vilhena met een goede voorzet vrij voor de goal van Utrecht. De middenvelder van Feyenoord zorgde in twee instanties voor de 1-0.

In de rust werd Steven Berghuis vervangen door de Colombiaanse buitenspeler Luis Sinisterra. Vilhena verzuimde in het begin van de tweede helft de score verder op te voeren. In het verloop van het duel bleef Feyenoord de betere, maar wist het dat niet uit te drukken in de score.

Feyenoord zwijnt in slotfase 

In de slotfase kwamen de Rotterdammers nog een paar keer goed weg bij standaardsituaties van FC Utrecht. Jens Toornstra voorkwam in blessuretijd de gelijkmaker van Utrecht door de bal van de lijn te halen. Zo gaat de bekerhouder door naar de kwartfinales.

Feyenoord neemt op deze manier revanche op de pijnlijke thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard van afgelopen weekend. De gepromoveerde Limburgers wonnen met 0-2 in Rotterdam. Feyenoord sluit de eerste seizoenshelft zondag af tegen ADO Den Haag. FC Utrecht ontvangt dan Ajax. (FOX Sports)