Frank de Boer
Frank de Boer - © Pro Shots

Frank de Boer vervolgt trainersloopbaan bij Atlanta United

23 december 2018
Frank de Boer heeft een nieuwe club gevonden. De 48-jarige trainer tekent een meerjarig contract bij Atlanta United, de regerend kampioen van Major League Soccer.

De Boer volgt de Argentijn Gerardo Martino op bij de Amerikanen. De club ziet in De Boer de ideale persoon om de jonge selectie beter te maken. De ontwikkeling van jong talent speelt een grote rol in de visie van Atlanta.

Atlanta United werd in 2014 opgericht en debuteerde vorig jaar in de MLS. De club uit de staat Georgia werd in zijn tweede seizoen al kampioen. Martino maakte al voor het begin van de play-offs bekend dat hij vertrekt. Naar verluidt wordt de oud-trainer van FC Barcelona bondscoach van Mexico. 

In de Verenigde Staten begint De Boer aan zijn vierde klus als hoofdtrainer. De voormalig verdediger zal hopen op een gelukkiger huwelijk dan bij zijn vorige buitenlandse clubs. De avonturen van De Boer bij Internazionale en Crystal Palace waren van korte duur nadat hij als trainer van Ajax indruk maakte met vier kampioenschappen in vijf jaar tijd.

Atlanta speelt in februari de eerste officiële wedstrijd van het seizoen in de CONCACAF Champions League. De competitie begint in maart. (FOX Sports/ANP)

Vandaag op FOX Sports - 24 december

24 december 2018
Vandaag op FOX Sports - 24 december
Hoewel de winterstop officieel is aangebroken hoef je je bij FOX Sports geen moment te vervelen. Vandaag krijg je onder meer voorgeschoteld:...

Gerelateerd