Kawhi Leonard
Kawhi Leonard - © FOXSports.NL

USA Update: Raptors laten zich niet verrassen in Miami

27 december 2018
Toronto Raptors blijft vooralsnog de beste basketbalploeg in de NBA. Het Canadese team behaalde tegen Miami Heat de 26ste competitiezege (tegen tien nederlagen).

De bezoekers zegevierden in Florida met 106-104. Kawhi Leonard van de Raptors was de beste schutter van het spannende duel met 30 punten. Hij zette ook 8 rebounds op zijn naam.

De Raptors, die zaterdag verloren bij Philadelphia 76ers (126-101), keken in het derde kwart nog tegen een achterstand van 17 punten aan. Miami staat in de Eastern Conference in de middenmoot met 16 overwinningen tegen 17 nederlagen.

Mavericks maakt einde aan slechte reeks

Dallas Mavericks maakte voor eigen publiek tegen het eveneens sukkelende New Orleans Pelicans een einde aan een slechte reeks van zes nederlagen: 122-119. Nieuwkomer Luka Doncic blonk uit bij de thuisploeg met 21 punten en 10 assists. Ook ploeggenoot DeAndre Jordan was met 20 punten en 12 rebounds goed op dreef. Voor de Pelicans was het de vijfde nederlaag op rij.

Harris redt Nets in verlenging

De beslissing in het duel tussen Brooklyn Nets en Charlotte Hornets viel pas in de tweede verlenging: 134-132. Joe Harris zorgde, na een interceptie, met een layup in de slotseconden voor de negende zege in de laatste tien wedstrijden van de Nets. (FOX Sports/ANP)