Bogdan Bogdanovic
Bogdan Bogdanovic - © Pro Shots

USA Update: Lakers verliezen zonder James in slotseconde van de Kings

28 december 2018
Zonder de geblesseerde LeBron James bleek Los Angeles Lakers niet opgewassen tegen Sacramento Kings, hoewel het NBA-duel de beslissing pas viel in de slotseconde. Een driepunter van Bogdan Bogdanovic bezorgde de Kings de nipte zege van 117-116.

Kyle Kuzma nam de honneurs waar voor James, die door een liesblessure de wedstrijd vanaf de kant moest bekijken. Kuzma kwam tot 33 punten, maar die score was niet voldoende om de Kings af te stoppen. De ploeg uit Sacramento werkte een achterstand van negentien punten weg om vervolgens toe te slaan in de allerlaatste seconde.

James Harden was de uitblinker bij Houston Rockets, dat met 127-113 won van Boston Celtics. Harden noteerde 45 punten.

Warriors verliezen na verlenging met één punt verschil van Blazers

Golden State Warriors heeft een gevoelige nederlaag geleden in de Amerikaanse basketbalcompetitie. De regerend kampioen van de NBA verloor na verlenging met eveneens slechts één punt verschil. De Portland Trail Blazers wonnen op bezoek bij de Warriors met 109-110. 

Extra speeltijd was nodig omdat beide ploegen na de reguliere vier kwarten op 102-102 stonden. Vervolgens leidde sterspeler Stephen Curry de nederlaag van de Warriors in door vlak voor het einde van de verlenging de bal te verspelen.

Damian Lillard liet zich die late kans niet ontglippen en wierp, met nog vijf seconden op de klok, een 3-punter in de basket. Kevin Durant probeerde het nog voor de thuisploeg met een wanhoopsschot in de laatste seconde, maar zijn worp miste doel.

Curry was niettemin topschutter voor Golden State met 29 punten, Durant noteerde 26 punten, tien rebounds en elf assists. Bij de winnende ploeg uit Portland was Jusuf Nurkic topscorer met 27 punten.

De San Jose Sharks komen sterk uit de kerstperiode in de National Hockey League in Amerika. Na drie verloren wedstrijden wonnen de Sharks met 4-2 van de Anaheim Ducks. (FOX Sports/ANP)