Stefano Pinna
Stefano Pinna - © FOXSports.NL

eDivisie update: De Graafschap schakelt wereldkampioen PSV uit

29 december 2018
De eDivisie nadert zijn ontknoping. Na de kwartfinales van zaterdagmiddag zijn er nog vier kandidaten over: Dani Hagebeuk (Ajax), Jimmy Donkers (Feyenoord), Dani Visser (De Graafschap) en Tony Kok (PEC Zwolle) maken nog kans op de titel van het Playstation-seizoen.

De kwartfinales werden over twee duels gespeeld, maar bij FC Groningen - Feyenoord moest er een derde wedstrijd aan te pas komen. De stand was na 180 minuten spelen 6-6 (!), waarna Feyenoord er door een golden goal in de verlenging met de overwinning vandoor ging. 

Jongste deelnemer stunt tegen wereldkampioen
De Graafschap's Dani Visser heeft voor een grote stunt gezorgd door PSV'er Stefano Pinna naar huis te sturen. De Superboeren wonnen met 4-1.

Daarmee is de wereldkampioen op de Playstation 4 voortijdig uitgeschakeld in het Playstation-seizoen van de eDivisie. 

Ajax klopt Excelsior
Het sprookje van nieuwkomer Bas Quist is beëindigd door regerend landskampioen Dani Hagebeuk, de vervanger van de naar het buitenland vertrokken Lev Vinken. De Ajacied was met 4-3 te sterk voor de eSporter van Excelsior. 

Gemakkelijk ging dat echter niet voor Dani. Bas stond goed en gaf weinig kansen weg, maar moest over twee wedstrijden toch zijn meerdere erkennen in de Ajacied.

Walk-over voor PEC
PEC Zwolle bereikte simpel de halve finales. Tony Kok klopte het FC Emmen van Luuk Jans met 6-2.

In de halve finales neemt Tony het op tegen Ajacied Dani Hagebeuk. De Graafschap treft Feyenoord in de halve eindstrijd. (FOX Sports)

De halve finales van de eDivisie zijn zondag om 15.30 uur te zien op FOX Sports 1. De finale is op oudjaarsdag om dezelfde tijd op dezelfde zender.