eDivisie halve finale
eDivisie halve finale - © FOXSports.NL

eDivisie update: Verrassende finale: PEC Zwolle tegen De Graafschap

30 december 2018
Tegen alle verwachtingen in zijn het Tony Kok van PEC Zwolle en Dani Visser van De Graafschap die het tegen elkaar opnemen in de finale van het Playstation-seizoen van de eDivisie.

Tony Kok was verrassend te sterk voor Dani Hagebeuk van Ajax, de winnaar van de eDivisie vorig seizoen. De twee eSporters bleken in alle duels enorm aan elkaar gewaagd.

De eerste twee ontmoetingen eindigde in 1-1 en 0-0, waardoor er een derde en beslissende wedstrijd aan te pas moest te komen om uit te maken wie er in de eindstrijd om de titel mag spelen.

In de beslissingswedstrijd ging regerend landskampioen Dani Hagebeuk na een golden goal ten onder tegen de eSporter van PEC Zwolle.

De Graafschap naar finale ten koste van Feyenoord

Dani Visser (De Graafschap) was over twee wedstrijden nipt te sterk voor Jimmy Donkers, eSporter van Feyenoord. De Graafschap wist in de slotfase van de eerste ontmoeting de belangrijke 1-0 te maken en gaf deze voorsprong vervolgens niet meer weg.

Het tweede duel ging, net als het eerste, gelijk op en dus bleef het lang spannend. Geen van de twee kwam uiteindelijk nog tot scoren, waardoor het tweede duel onbeslist eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Dani Visser trok zo met een minimale overwinning (1-0) aan het langste eind en bereikt de finale in de eDivisie. Eerder was Dani Visser in de kwartfinales ook al te sterk voor wereldkampioen Stefano Pinna van PSV. 

Onvoorziene eindstrijd eDivisie

De ontknoping van het eDivisie op de Playstation komt dus steeds dichterbij. Voorafgaand aan het seizoen dacht men dat de eSporters van de traditionele top-3 om het landskampioenschap gingen strijden, maar niets is minder waar.

Tony Kok van PEC Zwolle en Dani Visser van De Graafschap strijden op de laatste dag van 2018 om de titel. Kortom: een onverwachte finale tussen de twee 'blauw-witte' teams uit de eDivisie.

De finale van de eDivisie is op oudejaarsdag (maandag 31 december) om 15.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1