Leon de Kogel vecht zich terug na zwaar auto-ongeluk

Doneeractie voor De Kogel na interviews over ongeluk

30 december 2018
Supporters van FC Utrecht hebben een doneeractie opgezet voor Leon de Kogel. De oud-FC Utrecht-voetballer raakte in juni van dit jaar ernstig gewond bij een verkeersongeval.

De gevolgen zijn voor hem niet alleen op lichamelijk, maar ook op financieel gebied groot. "Het is heel triest wat hem allemaal gebeurt en hoe het vervolgens uitpakt. Ik kon het daarom niet over mijn hart verkrijgen om hem niet te helpen", vertelt initiatiefneemster Carolien van Meel aan RTV Utrecht.

De Kogel vertelde FOX Sports en Voetbal International uitgebreid over zijn financiële zorgen. Zijn Spaanse club UE Cornellà maakt namelijk al sinds het ongeluk in juni geen salaris meer over. Daarnaast reageert de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur uit Malta, die het ongeluk veroorzaakte, niet op brieven en telefoontjes.De voetballer moest de kosten van het ziekenhuis op Malta en de ambulancevlucht direct overmaken. In totaal zou het om tienduizenden euro's gaan.

De actie staat pas een paar dagen online, en er is ondertussen al bijna 5.000 euro opgehaald. Maar FC Utrecht-supporter Van Meel wil het grootser aanpakken. "Ik heb FC Utrecht al benaderd met de vraag of er een benefietwedstrijd kan worden gespeeld, en ook de supportersvereniging van zijn oude club Go Ahead Eagles is ingeschakeld. Iedereen is bereid om een steentje bij te dragen." (FOX Sports)