Dani Visser (De Graafschap) wint het PS4-seizoen van de eDivisie

Apotheose eDivisie: Dani Visser pakt titel met De Graafschap

31 december 2018
Dani Visser is de winnaar van de eDivisie op de Playstation. In een dubbele eindstrijd was de eSporter van De Graafschap nipt te sterk voor Tony Kok van PEC Zwolle.

Het eerste finaleduel werd ondanks een gelijkopgaande strijd in het voordeel beslist van de jonge Visser: 2-0. Kok kwam vroeg in de tweede wedstrijd op een 1-0 voorsprong, waardoor PEC Zwolle ineens weer kansrijk was voor de eindzege.

Een tweede goal van Kok bleef aanvankelijk uit, waarna het doelpunt aan de andere kant wel viel. Met de 1-1 tussenstand leek de laatste hoop vervlogen voor PEC Zwolle. Desondanks knokte hij zich naar een nieuwe voorsprong, maar de 2-1 winst was niet voldoende om er een beslissingswedstrijd uit te slepen.

Zo had Visser aan een 2-0 zege en 2-1 nederlaag genoeg om met De Graafschap de titel te pakken in de eDivisie. In de kwartfinales versloeg hij al wereldkampioen Playstation Stefano Pinna van PSV en in de halve eindstrijd was hij Feyenoord-eSporter Jimmy Donkers te slim af.

 

Visser is met De Graafschap de opvolger van PSV. Ali Riza Aygün was vorig jaar namens de Eindhovenaren de beste op de Playstation. In de ultieme finale met Dani Hagebeuk, de beste eSporter op de Xbox, moest hij het landskampioenschap laten aan de eSporter van Ajax. (FOX Sports)

Gerelateerd