eDivisie Road to the Final: De Graafschap vs. PEC Zwolle

Reuzendoders De Graafschap en PEC Zwolle vandaag in PS4-finale eDivisie

31 december 2018
Anderhalve maand geleden begonnen achttien eSporters aan het eDivisie-seizoen voor de PlayStation 4. Niemand dacht destijds dat we de finale zouden krijgen die vandaag op het programma staat: Dani Visser (De Graafschap) tegen Tony Kok (PEC Zwolle)

Van de eSporters van de traditionele top drie werd verwacht dat zij hoge ogen zouden gooien in de eDivisie. Zo had PSV met Stefano Pinna immers de wereldkampioen in huis en ging Ajax na het vertrek van Lev Vinken halverwege het seizoen verder met regerend eDivisie-kampioen Dani Hagebeuk.

Zij bereikten, evenals Jimmy Donkers van Feyenoord, de knock-out-rondes, maar stuitten daarin op Dani Visser (De Graafschap) en Tony Kok (PEC Zwolle). De 17-jarige Visser trof in de kwartfinales Stefano Pinna. Visser was met De Graafschap overduidelijk de underdog tegen de wereldkampioen. Desondanks zorgde hij voor een enorme verrassing door Pinna over twee wedstrijden met 4-1 te verslaan.

In de halve finale was Visser met minimale cijfers te sterk voor Jimmy Donkers (Feyenoord): 1-0. Zowel Pinna als Donkers bleken niet opgewassen tegen het uitstekende verdedigen van Visser. Het leverde hem met De Graafschap een finaleplaats op.

Tony Kok bereikte met PEC Zwolle de finale door regerend kampioen Dani Hagebeuk uit te schakelen. De twee eSporters bleken in alle duels enorm aan elkaar gewaagd. De eerste twee ontmoetingen eindigde in 1-1 en 0-0, waardoor er een derde en beslissende wedstrijd aan te pas moest te komen om uit te maken wie er in de eindstrijd om de titel mag spelen. In de beslissingswedstrijd ging Hagebeuk na een golden goal ten onder tegen Kok.

Tony Kok van PEC Zwolle en Dani Visser van De Graafschap strijden op de laatste dag van 2018 om de titel. Kortom: een onverwachte finale tussen de twee 'blauw-witte' teams uit de eDivisie.

De finale van de eDivisie is op oudejaarsdag (maandag 31 december) om 15.30 uur te zien op FOX Sports 1.