Roger Federer en Serena Williams
Roger Federer en Serena Williams - © ANP

Federer wint uniek duel der tenniskampioenen van Serena Williams

1 januari 2019
Roger Federer heeft het duel der tenniskampioenen met Serena Williams in zijn voordeel beslist. De Zwitser won het beslissende gemengd dubbelspel in de Hopman Cup met zijn partner Belinda Bencic van het Amerikaans duo Williams en Frances Tiafoe: 4-2, 4-3 (3).

Federer en Williams hadden eerder beide hun enkelpartijen gewonnen, al had Williams daarvoor een lange driesetter nodig (4-6, 6-4, 6-3).

De dubbelpartij waar de twee tennisgrootheden voor het eerst in hun carrière tegenover elkaar stonden, moest in een volgepakte arena de beslissing brengen. Zwitserland, dat de titel in de Hopman Cup verdedigt, was in de dubbel net iets sterker dan de Amerikanen.

De twee tennissers hebben samen 43 grandslamoverwinningen op hun naam staan. De Zwitser won er twintig, Williams zelfs 23. Ook wonnen beide tennissers de Hopman Cup al eerder. Williams deed dat in 2003 en 2008, Federer vorig jaar, eveneens met Bencic.

'​Prachtige ervaring' 

"Mensen spreken er al lang over en nu weet ik waarom", zei Federer na afloop. "Het was echt fun. Het was een eer om tegen Serena te spelen. Ze is een groot kampioene. Je merkt hoe gefocust ze is. Daar hou ik zo van bij haar. Ik was echt zenuwachtig voor haar service."

Williams vond het ondanks de nederlaag een prachtige ervaring. "Jammer dat het zo snel voorbij was. Ik begon net warm te draaien", zei ze. "Het was zo leuk. We zijn samen groot geworden. Toch is het na al die jaren pas de eerste keer dat we dit doen. Ik vond het supercool." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd