WTA Brisbane: Bertens vs. Vekic

Kiki Bertens geeft overwinning uit handen in Brisbane

2 januari 2019
Kiki Bertens is er niet in geslaagd de kwartfinales van het tennistoernooi in Brisbane te bereiken. Ze liet zich in de tweede ronde verrassen door Donna Vekic uit Kroatië: 7-6 (5), 1-6 ,7-5.

Bertens verloor de eerste site na de tiebreak, waarop haar coach Raemon Sluiter er geen doekjes om wond tijdens het coachingmoment:

De Wateringse mocht bij een voorsprong van 5-4 in de derde set voor de wedstrijd serveren. Ze kreeg twee wedstrijdpunten (40-15) maar liet Vekic toch nog ontsnappen. De als zesde geplaatste Nederlandse opende haar nieuwe seizoen met een zege in de eerste ronde op de Belgische Elise Mertens.

Bertens sloeg 46 winners, Vekic slechts negentien. Maar de Nederlandse maakte ook meer fouten, 49 tegenover 34. Bertens staat negende op de wereldranglijst. Vorig jaar werd ze in Brisbane al in de eerste ronde uitgeschakeld. Vekic stuit in de kwartfinale op als als eerste geplaatste Elina Svitolina uit Oekraïne of Aljaksandra Sasnovitsj uit Wit-Rusland. (FOX Sports)

WTA Brisbane wordt de hele week live uitgezonden op FOX Sports 5

 

 

 

Schoofs uitgeschakeld in Auckland

2 januari 2019
Schoofs uitgeschakeld in Auckland
Bibiane Schoofs is in de tweede ronde van het tennistoernooi in Auckland uitgeschakeld. Ze moest zich in haar wedstrijd tegen de Canadese Eugenie...