James Harden
James Harden - © Pro Shots

USA Update: Rockets winnen kraker tegen Warriors, nieuwkomers op shortlist Hall of Fame

4 januari 2019
Houston Rockets heeft de topper tegen regerend kampioen Golden State Warriors met 1 punt verschil gewonnen na verlenging: 135-134.

Gevierde man bij de Rockets was James Harden, die met nog minder dan drie seconden op de klok een 3-punter maakte die zijn ploeg langszij bracht. Kevin Durant van de Warriors reageerde met een wanhoopspoging, maar de bal belandde bij het klinken van het eindsignaal op de rand van de basket.

 

Harden was ook nog eens de topschutter bij de Rockets met 44 punten. Hij pakte ook nog 10 rebounds en leverde 15 assists.

 

De ploeg uit Houston won zijn zesde wedstrijd op rij en klom naar de vierde plek in de Western Conference, één positie lager dan de Warriors. Bij de titelverdediger was Stephen Curry topscorer met 35 punten.

Koploper Denver Nuggets won met 117-113 van Sacramento Kings. Jamal Murray was de uitblinker bij de Nuggets; hij maakte 36 punten.

Drie nieuwkomers bij genomineerden Hall of Fame

De Football Hall of Fame heeft de shortlist van vijftien genomineerden voor 2019 bekendgemaakt. Bij de kanshebbers zitten drie nieuwkomers, die voor het eerst in aanmerking komen.

De namen van voormalig Denver Broncos-cornerback Champ Bailey, safety Ed Reed van Baltimore Ravens en voormalig Kansas City Chiefs en Atlanta Falcons-tight end Tony Gonzalez staan op de voorlopige lijst voor de Class of 2019 die donderdag werd onthuld. De drie oud-spelers konden dit jaar voor het eerst worden genomineerd.  

De overige twaalf zijn running back Edgerrin James, wide receiver Isaac Bruce, cornerback Ty Law, safeties Steve Atwater en John Lynch, defensive lineman Richard Seymour, offensive linemen Tony Boselli, Alan Faneca, Steve Hutchinson en Kevin Mawae en coaches Don Coryell en Tom Flores.

Voor Lynch en Coryell zal de gewenning inmiddels toeslaan. Zij werden respectievelijk zes en vijf keer eerder genomineerd.

Op 2 februari, een dag voor de Super Bowl, zal de lijst worden teruggebracht tot het maximale aantal van vijf nieuwelingen in de Hall fo Fame. (FOX Sports)