Daniel Sprong
Daniel Sprong - © ANP

USA Update: Scorende Sprong opnieuw onderuit met Ducks, Lakers nog zonder James

5 januari 2019
Anaheim Ducks heeft opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Ondanks een goal van de 21-jarige Amsterdammer Daniel Sprong verloor de ploeg met 2-3 van Vegas Golden Knights.

De Ducks hebben nu al zeven wedstrijden op rij niet weten te winnen, inclusief twee nederlagen in overtime. Het team uit California staat inmiddels vierde in de Pacific Division, Vegas bezet de tweede plaats.

Sprong poetste een vroege achterstand weg met een goal in de tweede periode. Achttien seconden later stond de wedstrijd helemaal op zijn kop, nadat Carter Rowney voor de 2-1 namens de Ducks had gezorgd.

Tomas Nosek en Max Pacioretty draaiden de stand echter opnieuw in het voordeel van de bezoekers. Pacioretty luisterde met de winnende treffer zijn terugkeer op. Hij miste de laatste zeven wedstrijden van de Golden Knights vanwege een blessure.

Lakers komende week nog zonder James

In de NBA moet Los Angeles Lakers het nog even zonder LeBron James stellen. De superster is nog altijd herstellende van een liesblessure en zal minimaal nog een week moeten toekijken.

James zal sowieso afwezig zijn voor de uitduels met Minnesota Timberwolves en Dallas Mavericks. De thuiswedstrijd tegen Detroit Pistons van woensdag lijkt eveneens te vroeg te komen.

Zonder de blikvanger verloren de Lakers vrijdagnacht met 112-119 van New York Knicks. De nummer acht van de Western Conference boekte slechts een zege in vijf wedstrijden, sinds James geblesseerd raakte tijdens Kerstmis. (FOX Sports)