De NFL play-offs LIVE op FOX Sports

Spektakel gegarandeerd tijdens laatste wild card-wedstrijden

6 januari 2019
De kop is eraf in de NFL play-offs! Na de zeges van Indianapolis Colts en Dallas Cowboys op zaterdag staan er vandaag met Baltimore Ravens - Los Angeles Chargers en Chicago Bears - Philadelphia Eagles nog twee heerlijke affiches op de rol in het wild card-weekend.

De winnaars voegen zich bij de al geplaatste zes teams die nog kans maken op de Super Bowl aan het einde van de rit. Naast de Colts en de Cowboys zijn dat New Orleans Saints, Los Angeles Rams, Kansas City Chiefs en New England Patriots.

Baltimore Ravens - Los Angeles Chargers

De clash tussen Baltimore Ravens en Los Angeles Chargers is een herhaling van de wedstrijd die op 22 december ook al op de rol stond tijdens het reguliere seizoen. Mede door de 10-22 zege in Los Angeles eindigden de Ravens als koploper in de AFC North met 10 overwinningen tegenover zes nederlagen.

De eindpositie leek er lange tijd niet in te zitten, nadat Baltimore vijf nederlagen in de eerste acht duels had geleden. De running game van de Ravens en rookie-quarterback Lamar Jackson bleek vervolgens in het tweede deel van het seizoen lastig af te stoppen, terwijl de sterke verdediging maar weinig punten en yards hoefde te incasseren.

De Chargers hoeven desondanks niet te wanhopen. De runner-up van de AFC West is dit seizoen ongenaakbaar buiten de eigen stadsgrenzen. Het team leed slechts één nederlaag in een uitduel en dat was nog wel in Los Angeles, tijdens de derby tegen de Rams.

De 37-jarige Chargers-quarterback Philip Rivers heeft bovendien laten zien dat hij nog altijd een van de beste passers in de NFL is.

Chicago Bears - Philadelphia Eagles

Bij de strijd tussen Chicago Bears en regerend kampioen Philadelphia Eagles zullen de ogen opnieuw gericht zijn op Nick Foles van de Eagles. Kan de back-up het kunstje nog eens flikken in het naseizoen?

De reserve-quarterback van de Eagles moest in december, net als vorig seizoen, het stokje overnemen van de geblesseerde eerste keus Carson Wentz. Vorig jaar bleek dit een gouden wissel en werd Foles zelfs MVP tijdens de gewonnen Super Bowl tegen New England Patriots.

Aan de hand van Foles wisten de Eagles de laatste drie wedstrijden van het reguliere seizoen te winnen. Met negen zeges tegenover zeven nederlagen wisten ze zich zodoende alsnog op het nippertje te plaatsen voor het wild card-weekend.

De Bears zijn echter een tegenstander van formaat. De ploeg uit Chicago beschikt over de meest efficiënte verdediging van de NFL en heeft met Mitchell Trubisky een uitstekende quarterback in huis. Met slechts één nederlaag in de laatste tien wedstrijden zijn ze bovendien in topvorm voor de play-offs. (FOX Sports)

Baltimore Ravens - Los Angeles Chargers zie je zondag om 19.05 uur LIVE op FOX Sports 6

Chicago Bears - Philadelphia Eagles zie je zondag om 22.40 uur LIVE op FOX Sports 6

Gerelateerd